Bezoekerscentrum Dwingelderveld krijgt metamorfose

RUINEN - Het bezoekerscentrum Dwingelderveld bij Ruinen krijgt een metamorfose. Voor 350.000 euro wordt het interieur compleet vernieuwd.
Het huidige interieur staat er al vijftien jaar. Hoogste tijd voor vernieuwing, vindt Casper de Jong van het bezoekerscentrum. "We gaan de informatie die we geven vernieuwen. Ook zijn een aantal zaken in het bezoekerscentrum versleten."

Highlights van het Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum krijgt onder andere een maquette waarop de tien hoogtepunten van het Dwingelderveld te zien zijn. "Zo krijgen bezoekers concrete tips hoe zij het gebied kunnen beleven", aldus De Jong. Daarnaast wordt speciale aandacht besteed aan de geschiedenis van het Dwingelderveld, vogels in het gebied, het Drentse heideschaap en de relatie met water.

Enkele maanden gesloten

De werkzaamheden beginnen deze winter. De expositieruimte blijft drie en een halve maand gesloten. Wel blijft een kleine balie open voor vragen. Het bezoekerscentrum gaat in maart volgend jaar weer open.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.