Nepdierenarts Paardenkliniek Gasselte vergaloppeert zich en krijgt boete

Paarden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Paarden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
GASSELTE - De 46-jarige eigenaar van Paardenkliniek de Hondrug in Gasselte heeft zich in 2013 en 2014 onterecht voorgedaan als dierenarts. Dat oordeelde de politierechter vandaag. De nepdierenarts is veroordeeld tot een boete van 13.500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.
Als de man, die in werkelijkheid farmacoloog is, binnen een jaar opnieuw de fout in gaat, moet hij de kliniek sluiten.
Zelfverzonnen medicijn
In de kliniek presenteerde de Gasselter zich als dierenarts en behandelde hij meerdere paarden. Hij gaf ze het zelfverzonnen medicijn Equiprofen. De grondstof van dit middel was niets anders dan de ontstekingsremmer Ibuprofen die aan mensen wordt voorgeschreven. Hij kocht deze pillen in voor vier cent per stuk en verkocht die weer voor 45 cent per stuk. Met dit zelfgefabriceerde middel behandelde de man sportpaarden met peesblessures.

Injecties

De neparts ging nog verder dan pillen voorschrijven. Hij diende een aantal paarden injecties toe tegen de pijn. Op Marktplaats kocht de man een laserapparaat. Daarmee paste hij lasertherapie toe.

'Vergaloppeerd'

De man presenteerde zich bij de apotheek ook als dokter. Hij misbruikte zijn universitaire titel om de indruk te wekken dat hij dierenarts was. Dit rekende de rechter de man zwaar aan. "U hebt zich op een risicovolle wijze vergaloppeerd.” De man had beter moeten weten, meende de rechter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.