Loopt er opnieuw een wolf door Drenthe?

VEENHUIZEN - Loopt er opnieuw een wolf door Drenthe? DitisRoden.nl kreeg een foto opgestuurd van een mogelijke wolf in Veenhuizen. Wolvenkenner Jos de Bruin zegt tegen RTV Drenthe dat het dier op de foto wel degelijk een wolf kan zijn.
"Het is natuurlijk geen scherpe foto, maar als je het vergelijkt met de achterkant van mijn wolven dat ziet het er net zo uit", zegt De Bruin. "Het is duidelijk een wolf of een wolfachtige hond." De Bruin heeft een wolvenopvang in het Duitse Sonsbeck.

Vergelijk zelf
De foto zou dinsdagnacht door een automobilist gemaakt zijn in Veenhuizen. De man was ervan overtuigd dat het geen hond of vos was, maar een echte wolf. Vergelijk zelf hierboven de foto van de mogelijke wolf met een foto van een Europese wolf in de tuin van Jos de Bruin.

"De lijnen, de oren en ook de kleuren en het kleurpatroon komen goed overeen", vindt De Bruin.

Niet bang voor auto's
Op de foto van DitisRoden.nl zien we het dier voor een auto lopen. Volgens wolvenkenner De Bruin is dat helemaal niet vreemd. "Wolven zijn normaal gesproken bang voor mensen, maar auto's zien ze niet per se als een bedreiging."

Uit de roedel
Waarom heeft dan niemand anders de wolf gezien? "Het is mogelijk dat een wolf zich maandenlang ergens ophoudt, zonder gezien te worden", legt De Bruin uit. "Sommige jonge wolven verlaten de roedel."

Lees ook: 'Drentse wolf doodgereden in Duitsland'

De wolf in Drenthe
In maart van dit jaar liep er een wolf door Drenthe. Het beest kwam uit Duitsland gelopen en ging via Drenthe naar Groningen. Vorige maand werd bekend dat het dier was dood gereden.
Meer over dit onderwerp:
wolf Veenhuizen
Deel dit artikel: