Stelling: Scootmobiel besturen? Dan wel eerst op cursus!

ASSEN - Ze rijden overal, op het voetpad, in de winkelstraat, op een drukke markt en in te krappe winkels. Scootmobiels. Voor de bestuurder noodzakelijk vervoer om van A naar B te komen. Maar voor winkelend publiek of voetgangers soms behoorlijk irritant.
In sommige gevallen zorgen de scootmobiels zelfs voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Zo ondervond ook onze verslaggever Margriet Benak, die gistermiddag live op radio en televisie werd aangereden door een scootmobiel. Hoe wordt het veiliger in het scootmobielverkeer?

Op de Facebookpagina van RTV Drenthe kwamen gisteren flink wat reacties binnen over het gebruik van scootmobiels. "Goed dat oudere mensen zo lang mogelijk mobiel moeten en willen blijven!Maar als je reactievermogen niet meer ,je van het' is kun je beter niet meer rijden met een scootmobiel.Het valt mij ook op dat er veel te hard mee gereden wordt om over goed uitkijken nog maar niet te spreken", zegt Janet de Jonge op Facebook.

Ria Berkepas laat in een reactie weten dat ze zelf ook wel eens is aangereden: "Is niet leuk natuurlijk, ben zelf ook een keer het slachtoffer geworden, fikse blauwe plek".

Tom van zetten vindt dat mensen een theorie en praktijkexamen moeten volgen: "Het blijft tenslotte een gemotoriseerd voertuig."

Stelling


Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Gisteren vroegen we u of twee weken vakantie voldoende is. Slechts 6,1 procent was het eens met de stelling. 93,9 procent is het oneens met de stelling. 1693 mensen brachten hun stem uit.
Meer over dit onderwerp:
Stelling Assen
Deel dit artikel: