Wolvenorganisatie twijfelt over tweede Drentse wolf

De mogelijke wolf gefotografeerd bij Veenhuizen (Rechten: DitisRoden.nl)
De mogelijke wolf gefotografeerd bij Veenhuizen (Rechten: DitisRoden.nl)
VEENHUIZEN - "Het dier lijkt wel op een wolf, maar het kan net zo goed een wolfshond zijn", dat meldt wolvenorganisatie Wolven in Nederland over het dier dat deze week onder meer bij Veenhuizen werd aangezien voor een wolf.
Volgens Wolven in Nederland zijn de foto's onvoldoende om een goed oordeel te kunnen geven.

Veenhuizen en Borger

DitisRoden.nl kreeg gisteren een foto opgestuurd van een mogelijke wolf bij Veenhuizen. Ook zou het dier inmiddels bij Borger gezien zijn. Wolvenkenner Jos de Bruin zegt tegen RTV Drenthe dat het dier op de foto wel degelijk een wolf kan zijn.
De foto zou dinsdagnacht door een automobilist gemaakt zijn in Veenhuizen. De man was ervan overtuigd dat het geen hond of vos was, maar een echte wolf.

Tweede wolf?

Als het daadwerkelijk een wolf is, is dit de tweede wolf in Drenthe. In maart trok een wolf door Drenthe naar Groningen. Het dier kwam vanuit Duitsland en keerde uiteindelijk terug naar zijn thuisland. Vorige maand werd bekend dat de wolf daar is doodgereden.
De reactie van Wolven in Nederland op Facebook:

Wolven in Nederland

Wolven in Nederland is een organisatie die draagvlak wil creëren voor de terugkeer van de wolf in ons land.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.