Kunstzinnige uitspatting: twintig piemels op rotonde in Assen

ASSEN - Creatievelingen hebben zich het afgelopen weekend uitgeleefd op een rotonde in de Asser wijk Marsdijk. Een grote verzameling kleine en grote piemels is op de weg geverfd.
In totaal gaat het om twintig penissen.
Geen stoepkrijt
"Dat is wel l*llig", zegt de politie Assen erover op Twitter. Waarmee de penissen op het wegdek zijn getekend, is niet bekend. Dat het niet om wit stoepkrijt blijkt te gaan, was na een flinke regenbui al snel duidelijk.
De gemeente Assen heeft de piemels aan het begin van de middag van het wegdek geschrobd.
Een schoonmaakploeg
Wethouder Ruud Wiersema, die verantwoordelijk is voor de openbare ruimte, kan de grap niet zo waarderen. "Ik had ze gisteren ook al opgemerkt en gehoopt dat de regen alles wel zou wegspoelen. Maar dat gebeurde helaas niet, dus vandaar dat we vandaag een schoonmaakploeg lieten uitrukken."
Meer klussen
De wethouder heeft nog wel een boodschap voor de kladderaars: "Als ze zich vervelen en ze willen zich graag verdienstelijk maken, dan mogen ze zich bij mij melden. Dan heb ik namelijk nog wel een paar andere klussen voor ze in de openbare ruimte. En voor mijn part mogen ze dat ook 's nachts doen." En meer woorden wil de Asser wethouder er niet aan vuil maken.
Dit soort foto's en creatieve uitspattingen vragen natuurlijk om woordgrappen en opmerkingen op social media.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.