Eerste dag op nieuwe fusieschool Eexterveen: spannend en even wennen

EEXTERVEEN - Het is zover. De eerste schooldag na de zomervakantie. Voor sommige kinderen is het ook de kennismaking met een nieuwe school.
Door het dalend aantal leerlingen zijn verschillende basisscholen in Drenthe samengevoegd. Zoals de drie scholen in Annerveenschekanaal, Nieuw-Annerveen en Eexterveen. Die vormen nu samen De Kameleon in Eexterveen.

Spannend
En zo moet Daniëlle Tuma uit Annerveenschekanaal voor haar laatste basisschooljaar naar Eexterveen. Dat is wennen, want ze gaat voor het eerst met een busje: "Wel spannend. Ik fietste altijd met twee vriendinnen naar school. Ik was liever hier op school gebleven. Gewoon het laatste jaar nog even afmaken."

Gevaarlijke weg
Ouders en gemeente Aa en Hunze hebben twee busjes geregeld. De gemeente betaalt de busjes, ouders zijn vrijwillig chauffeur en betalen een bijdrage. Ouder/chauffeur Manja van der Wolf: "Het is belangrijk dat er busjes rijden. Het is niet ver, maar het is wel een gevaarlijke weg met veel landbouwverkeer." Zo'n dertig kinderen uit de regio gaan met de busjes naar school.

Een deel van de vakantie is door het personeel opgeofferd om schoolgebouwen leeg te ruimen en de fusieschool in te richten. De aangepaste Springplank in Eexterveen gaat nu verder als de nieuwe fusieschool De Kameleon.

Wennen
Voor Daniëlle zijn er meer nieuwe zaken om aan te wennen: "Eerst had ik een draaistoel en een hogere tafel, omdat ik veel langer ben." Maar die spullen moeten nog komen.

Krijgt ze het wel naar haar zin, haar laatste jaar op een nieuwe basisschool? "Dat gaat wel lukken," zegt ze zelfverzekerd.
Meer over dit onderwerp:
Eexterveen
Deel dit artikel: