Drentse thaiboksster in Bangkok: Diep van binnen voelde ik me een klein meisje

MUAY THAIL - "Natuurlijk hou je jezelf groot, maar diep van binnen voelde ik me een klein meisje en was ik ook wel heel erg bang." Dat zegt de 16-jarige Lesley van der Blij uit Mantinge vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok. Daar kwamen gisteren 22 mensen om het leven en raakten 120 mensen gewond na een bomaanslag in een toeristische wijk.
Van der Blij is in Thailand om deel te nemen aan het wereldkampioenschap Muay Thai. Haar hotel staat twee metro-haltes (vijf kilometer) verderop. Ondanks dat er meerdere bommen zijn ontploft, moest Van der Blij het nieuws
vernemen.
Bizar stil op straat
"Ik ben zelf de straat nog niet op geweest, maar ik merk wel dat het wel heel bizar stil is hier op straat", vertelt Van der Blij op Radio Drenthe. Inmiddels is ze van de eerste schrik bekomen en kan ze zich weer gaan focussen op haar sport: "Het is goed dat er extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn, ik zit niet meer te shaken."
Veiligheidsmaatregelen
Zo worden de boksers nu vervoerd met speciale bussen die door de politie worden geëscorteerd. Ook is het wedstrijdstadion uitgekamd en extra beveiligd. Door de gebeurtenis is de eerste wedstrijd van Van der Blij voorlopig uitgesteld. Ze denkt donderdag voor het eerst in actie te moeten komen.

Ouders in Mantinge
Vader Ewald van der Blij zag het nieuws van de aanslag gisteren thuis in Mantinge op de website van de Telegraaf. "Ik dacht, ik zeg nog maar niks tegen m'n vrouw. Maar zij had het inmiddels ook al zelf gezien en zij dacht: ik zeg maar niks tegen m'n man. Maar het houdt je toch bezig. Je leest natuurlijk vaker zulke berichten en dan gaat het langs je heen. Nu is het toch anders. Ik heb meteen gebeld en geappt, maar ze reageerde nergens op. Dat is toch niet fijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.