Vogelaars, familie en een nieuw meisje: voorstelling PeerGrouP in Gasteren

GASTEREN - In de nieuwe voorstelling van theatergroep De PeerGrouP uit Donderen staat het wel en wee van een familie van vogelaars centraal.
Het stuk met de titel
Vogelvlucht
gaat op 16 september op het sportveld in Gasteren in première.

Tragikomedie

Vogelvlucht is een tragikomische en beeldende voorstelling over drie generaties vogelaars binnen één familie. Het vertrek van de zoon naar de grote stad zet de onderlinge familierelaties op scherp. En met de komst van een nieuw meisje neemt het verhaal een onverwachte wending.
"De diepere laag die er onder zit is dat eigenlijk elk vogeltje zing zoals-ie gebekt is", vertelt Sanne Verkaaik van de PeerGrouP op Radio Drenthe. "Dat is bij deze jongen ook zo. Hij moet uitvliegen."
Zwermen
De theatergroep koos voor dit thema toen werd gevraagd om een voorstelling te maken in de Drentsche Aa. "Ik kijk graag naar zwermen vogels. Ik wilde dus wel een voorstelling over de herfsttrek maken", vertelt Verkaaik.
Ter voorbereiding heeft Verkaaik een jaar onderzoek gedaan naar vogels. "Ik heb allemaal vogelaars gesproken. Er is een wereld voor me open gegaan. Als ik nu een vogel hoor, probeer ik wel te luisteren welke vogel het is."
Muziek en ballet
Belangrijk onderdeel van de voorstelling is muziek en choreografie. De voorstelling wordt tot met 3 oktober opgevoerd in Gasteren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.