De Groeve is flitswalhalla van Nederland

Een flitskast (archieffoto RTV Drenthe)
Een flitskast (archieffoto RTV Drenthe)
DE GROEVE - Maar liefst 2307 boetes werden er afgelopen jaar uitgedeeld in De Groeve. Daarmee staat het dorp bovenaan in de ranglijst van uitgedeelde boetes binnen de bebouwde kom, blijkt uit onderzoek van De Volkskrant.
De krant zette alle uitgedeelde boetes in heel Nederland op een rijtje op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Aantal inwoners
Het aantal uitgedeelde boetes in een dorp of stad is afgezet tegen het aantal inwoners. Binnen de bebouwde kom is het het meeste raak in De Groeve. Het dorp telde in 2014 maar 415 inwoners.
Er werden volgens het onderzoek van De Volkskrant 2307 boetes uitgedeeld voor in totaal 127.984 euro.
De Hunzeweg
Dit betekent niet dat de inwoners van De Groeve allemaal meerdere verkeersboetes hebben gehad. Dwars door het dorp loopt de Hunzeweg, dat is de N386 van Zuidlaren naar Hoogezand.
Automobilisten die alleen door het dorp komen en er niet wonen, kunnen ook de boetes hebben gekregen.
Nijensleek en Assen
Op plek vijf in de lijst van De Volkskrant staat ook Nijensleek genoemd. Daar werden vorig jaar 1739 mensen geflitst binnen de bebouwde kom. Dit leverde de staatskas 119.019 euro op.
Ter vergelijking: in Assen werden 21.464 mensen geflitst binnen de bebouwde kom. Op de A28 bij Assen werden 602 automobilisten op de bon geslingerd. Het totale aantal boetes in en om Assen leverde meer dan een miljoen euro op: 1.255.505 euro.
De A2
Op de snelwegen was in 2014 de A2 de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de grootste melkkoe van de overheid. Daar werden drie op de tien snelheidsboetes uitgeschreven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl