Oma Ita Thenu uit Assen kookt sterren van de hemel op tv

ASSEN - Ita Thenu uit Assen zit vanavond in het kookprogramma 'Zoals alleen oma dat kan' op de digitale tv-zender 24Kitchen. Haar familie is apetrots.
In het programma gaat chefkok Danny Jansen op zoek naar oma's die de geheimen van de Indonesische keuken kennen. In elke aflevering maakt een oma een gerecht volgens een traditioneel familierecept.

Rendang met kokos
Oma Ita Thenu maakt vanavond rendang. "Ze gebruikt dan droog geroosterde kokos", vertelt haar dochter Fajary tegen RTV Drenthe. "Dat doet ze eroverheen. Het zorgt voor iets extra's."

Hartstikke trots
Meerdere mensen vonden dat oma aan het programma mee moest doen. Zelf geeft de 64-jarige Thenu kooklessen en mag nu dus haar kookkunsten laten zien aan een groot publiek. "We zijn hartstikke trots", zegt haar dochter enthousiast.

Een andere dochter laat op Facebook weten dat de familie geluk heeft met zo'n topkok. "Je kunt vast wel raden hoe de verjaardagsfeesten er bij ons aan toegaan", schrijft ze.

Niet allemaal samen op de bank
Samen met de hele familie kijken zit er voor Fajary niet in. "Ik woon in Amersfoort, maar mijn jongste zusje en haar gezin zitten vanavond wel bij mijn ouders op de bank."

De uitzending is om 18.30 uur te zien op 24Kitchen.
Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: