Drie Aziatische tijgermuggen ontdekt bij bandenhandel in Assen

ASSEN - Bij een bandenhandel op het stadsbedrijventerrein in Assen zijn drie Aziatische tijgermuggen aangetroffen. De mug kan tropische infectieziekten overbrengen, zoals knokkelkoorts en het West-Nijlvirus.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft maatregelen genomen om de mug te bestrijden. Dit doen ze door mogelijke broedplaatsen te verwijderen of te behandelen. Omwonenden van het bandenbedrijf worden met een brief op de hoogte gesteld en gevraagd om mee te werken aan de bestrijding van de mug.
Vaker tijgermuggen in Drenthe
Vorig jaar zijn er ook vier tijgermuggen ontdekt. Dit is het derde jaar op rij dat de tijgermug gevonden is bij het bandenbedrijf in Assen. Het insect wordt vaker aangetroffen in geïmporteerde banden, omdat het zich graag nestelt in achtergebleven plasjes regenwater in de banden.

Advies

"De muggen houden van stilstaand water. Bakjes water kunnen mensen het beste weggooien", zegt Wethouder Harmke Vlieg op Radio Drente. Vlieg adviseert mensen die de mug aantreffen "niet zelf met een vliegenmepper te zwaaien. Ze kunnen het beste contact opnemen met de gemeente of er melding van op nvwa.nl."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl