Steigerpop: een buurtfeest op het water

EMMEN - De wijk Rietlanden in Emmen maakt zich op voor een bijzonder buurtfeest. Zaterdag wordt daar het muziekevenement Steigerpop gehouden. Speciaal voor mensen uit de wijk met een boot.
"De mensen die hier wonen hebben bijna allemaal een boot. Wij willen wat meer op het water doen en de mensen een leuk feest aanbieden." vertelt Marcel Meijer, één van de organisatoren.

Van podium naar podium varen

De bezoekers van Steigerpop varen van podium naar podium. Daar krijgen zij verschillende optredens te zien van bands als Carres en Bunkhouse. Aan het einde van de avond komen alle bootjes samen voor een slotact. Wie dat is, blijft tot morgenavond een verrassing.

Versierde boten

"Inwoners van de Rietlanden hebben er zin in. Veel mensen hebben hun bootjes al versierd met lampjes." vertelt Marcel Meijer enthousiast. "We hebben een reglement opgesteld waar iedereen zich aan moet houden zodat het geen verkeerschaos op het water wordt en mocht iemand overboord vallen dan staat een duikteam op een boot klaar."
Met zo'n 150 deelnemende bootjes is Steigerpop inmiddels uitverkocht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.