TT Circuit is veranderd in een motorcrossbaan

ASSEN - Duizend vrachtladingen zand worden de komende dagen op het TT Circuit gestort. Het zijn de voorbereidingen voor de Motorcross Grand Prix van Nederland. De ombouw van het circuit was 24 uur per dag live te volgen via een webcam.
Vrachtwagens rijden af en aan

RTV Drenthe plaatst regelmatig een webcam op een interessante locatie in de regio. Deze keer stond de camera op de VIP-toren van het circuit. De livestream van de bouw van de motorcrossbaan is inmiddels afgelopen. De bouw startte zondagavond en liep tot donderdagochtend door.
Vrachtwagens vol zand reden af en aan. Rond het VIP-gebouw op het TT Circuit ontstond een volwaardige baan voor de wedstrijd in de WK-cyclus.

Monsterklus voor de bouwers

Het hele parcours kreeg een laag van 75 centimeter zand. Daarnaast werden verschillende heuvels van 4 meter hoog aangelegd.
Om de ondergrond te beschermen werden eerst zeventienhonderd rijplaten neergelegd. Daar werd het zand op gestort.

Extra uitzendingen op TV Drenthe

Vanaf vandaag brengt TV Drenthe extra uitzendingen rond de Motorcross Grand Prix van Nederland. Iedere avond presenteert Karin Mulder een speciaal journaal over de voorbereidingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl