Medisch tuchtcollege: homeopaat uit Paterswolde opnieuw in de fout

Het tuchtcollege vindt de klacht gegrond (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het tuchtcollege vindt de klacht gegrond (Rechten: archief RTV Drenthe)
PATERSWOLDE - Homeopatische arts Jan Roxs uit Paterswolde heeft een vrouw uit Dalen met de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS) misleid door haar valse hoop te geven. Dat stelt het Regionaal Medisch Tuchtcollege.
De vrouw las op de website van de homeopaat dat hij die ziekte kan genezen, dan wel afremmen. Ze maakte een afspraak.

Klacht gegrond

Tijdens het consult zei de arts dat hij mensen met MS niet kan genezen, maar de ziekte draaglijker kon maken. De vrouw voelde zich misleid en stapte naar het tuchtcollege. De tuchtrechter achtte haar klacht gegrond.
Uit het BIG-register
Roxs werd in maart in een vergelijkbare zaak nog voor de duur van een jaar uit het BIG-register geschrapt. Omdat de klacht van de Dalense tegelijkertijd met de zaak van maart behandeld had kunnen worden, legde het medisch tuchtcollege geen nieuwe straf op.
Website aangepast
Roxs is bevoegd als regulier arts en voert al jaren lang een praktijk als homeopaat in Paterswolde. Hij richt zich onder andere op patiënten die zijn uitbehandeld in het reguliere medische circuit. De man heeft inmiddels de teksten op zijn website aangepast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.