Vandalen vernielen opnieuw hunebed in Emmen: 'Het blijft maar doorgaan'

EMMEN - Hunebed D45 in bosgebied de Emmerdennen bij Emmen is opnieuw slachtoffer geworden van vandalisme. Vanochtend ontdekt boswachter Geerling Kruidhof dat het voor de zoveelste keer raak is.

"Overal lagen bierblikjes, glasscherven, chipszakjes en er is zelfs verf gespoten op de steen. Ook is er weer een klein vuurtje gestookt. Onvoorstelbaar", zegt boswachter Kruidhof van Staatsbosbeheer. Hij heeft de rommel meteen laten opruimen en de steen schoongemaakt.

Niet de eerste keer
De vernielingen zijn waarschijnlijk afgelopen weekend in de nacht gepleegd. En het is niet de eerste keer. "Het blijft maar doorgaan", zucht de boswachter. "De rommel, de vernielingen die plaatsvinden. Kijk je ziet ook dat iemand daar z'n hond onder het hunebed heeft laten graven. Dat kan gewoon niet."

In 2011 gaat het ook al goed mis met het hunebed. Onder de grote deksteen wordt een vuurtje gestookt waardoor de deksteen barst. 

Lees ook: Hunebed bij Emmen vernield

Maatregelen
Staatsbosbeheer denkt na hoe het verder moet met de hunebedden om ze te beschermen tegen vandalen. Een hek om het monument gaat volgens de boswachter niet gebeuren. "Het wordt tijd dat mensen eens wat meer respect hebben voor de hunebedden."
Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: