China nog steeds aantrekkelijk voor ondernemers: 'We merken weinig van de crisis'

EMMEN - De Chinese aandelenbeurzen tonen een voorzichtig herstel, na de enorme verliezen van eerder deze week. Ondanks dat blijft China een aantrekkelijk land om voor Drentse bedrijven te investeren.
Dat zegt Marion Tjin Tham Sjin. Ze is eigenaar van het bedrijf Splendid China, dat ook een vestiging in Emmen heeft. Tjin Tham Sjin helpt Drentse bedrijven om onder meer voedsel en drinken te exporteren naar het Aziatische land.

'Genoeg reserves'
Volgens Tjin Tham Sjin merken Drentse bedrijven weinig van de crisis: "Onze Chinese doelgroep heeft nog genoeg geld om uit te geven." Ook maakt ze zich geen zorgen over de Chinese economie: "Het is een financiële crisis, geen economische crisis. China heeft genoeg reserves om dit op te vangen en de economie groeit nog steeds in het land."

China blijft interessant
Ondanks de koersdalingen blijft China volgens Tjin Tham Sjin interessant om voor Drentse bedrijven zaken mee te doen: "Het loopt wel los."

Onder meer Kip Caravans in Hoogeveen verkoopt al jaren producten in China en ook online veilighuis Catawiki uit Assen bestormt de Chinese markt.
Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: