Drentse fotograaf Saskia Boelsums finalist internationale kunstprijs

NIEUW-SCHOONEBEEK - Saskia Boelsums is een beeldend kunstenares uit Nieuw-Schoonebeek en heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Zaterdag hoort ze of ze er nog een bij kan schrijven. Ze staat namelijk in de finale van de internationale Biënnale Neo:Artprize 2015 in Engeland.
De beeldend kunstenares met een fototoestel is helemaal in haar nopjes over de nominatie. "Van de geldprijs word ik niet rijk maar de nominatie alleen al vind ik fantastisch."

Prijs
Kunstenaars konden zich inschrijven op de Neo:artprize. Een jury kiest uiteindelijk uit een shortlist de uiteindelijke winnaar. Boelsums weet niet of ze kans maakt op de eerste prijs. "Ik heb de inzendingen van de andere kunstenaars niet gezien, dus het blijft nog even spannend tot aan zaterdag. Ik vind het al leuk dat ik op de shortlist sta."

Lees ook: Saskia Boelsums wint Cultuurprijs Emmen

Neo:Artprize 2015
De internationale Biënnale Neo:Artprize 2015 is een initiatief van verschillende kunstenaars in samenwerking met de University of Bolton School of Arts gehouden. De eerste prijs is, naast een geldprijs, een werkperiode aan de universiteit.

Met deze foto zit ik in de finale van de internationale biënnale neo:artprize2015 in Engeland die georganiseerd wordt i.s.m. de University of Bolton School of Arts. Met expositie van 27 augustus tot 1 november!

Posted by Saskia Boelsums on Tuesday, August 25, 2015
Meer over dit onderwerp:
Nieuw-Schoonbeek
Deel dit artikel: