Drentse fotograaf Saskia Boelsums finalist internationale kunstprijs

De inzending van Saskia Boelsums (Rechten: Saskia Boelsums / Facebook)
De inzending van Saskia Boelsums (Rechten: Saskia Boelsums / Facebook)
NIEUW-SCHOONEBEEK - Saskia Boelsums is een beeldend kunstenares uit Nieuw-Schoonebeek en heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Zaterdag hoort ze of ze er nog een bij kan schrijven. Ze staat namelijk in de finale van de internationale Biënnale Neo:Artprize 2015 in Engeland.
De
met een fototoestel is helemaal in haar nopjes over de nominatie. "Van de geldprijs word ik niet rijk maar de nominatie alleen al vind ik fantastisch."
Prijs
Kunstenaars konden zich inschrijven op de Neo:artprize. Een jury kiest uiteindelijk uit een shortlist de uiteindelijke winnaar. Boelsums weet niet of ze kans maakt op de eerste prijs. "Ik heb de inzendingen van de andere kunstenaars niet gezien, dus het blijft nog even spannend tot aan zaterdag. Ik vind het al leuk dat ik op de shortlist sta."

Neo:Artprize 2015

De internationale Biënnale Neo:Artprize 2015 is een initiatief van verschillende kunstenaars in samenwerking met de University of Bolton School of Arts gehouden. De eerste prijs is, naast een geldprijs, een werkperiode aan de universiteit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.