Seniorendag in Schoonoord: 'Alsof er in veertig jaar niets is veranderd'

SCHOONOORD - Na veertig jaar was er vandaag in Schoonoord weer een speciaal feest voor ouderen: De Seniorendag.
Met 500 gasten was de eerste editie van dit 'vernieuwde' evenement gelijk stijf uitverkocht. Gedurende de dag waren er optredens van toneelvereniging 't Aol Volk en zang- en cabaretduo Harm en Roelof.
Pillen
Gemeenschappelijke factor met festivals voor de jeugd was het gebruik van pillen: "Maar de ouderen hier gebruiken heel andere pillen dan jongeren", zegt Klaas Schepers namens de organisatie.

Niets veranderd

Opvallend aan het festival in Schoonoord is dat er in veertig jaar tijd niet veel veranderd is. En dat is ook precies de bedoeling. Volgens Schepers is er geen behoefte aan verandering, wat volgens hem ook blijkt uit de belangstelling voor het evenement. "We moesten ruim 200 mensen die wilden komen teleurstellen en we denken er dan ook over er volgend jaar een evenement van twee dagen van te maken."
Enthousiasme
De stemming zat er gelijk 's ochtends al in. Veel bezoekers, die uit alle hoeken van de provincie kwamen, hadden de afgelopen jaren zo'n groot festival speciaal voor ouderen wel gemist. De organisatie hield wel in de gaten dat er niet al te diep in het glaasje werd gekeken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.