Hoe voorkom je een aanrijding tussen mountainbikers en bezoekers begraafplaats Hilligmeer?

ASSEN - Een bezoeker van begraafplaats Hilligmeer werd gisteren bijna aangereden door zes mountainbikers. De man bezocht het graf van zijn vrouw. Hoe kunnen aanrijdingen voorkomen worden? Die vraag legt begraafplaats Hilligmeer in Eext neer bij MTB Assen en Toer Fiets Club Gieten via Facebook.
"Tijdens het rouwen op een begraafplaats word je natuurlijk liever niet ineens geconfronteerd met een zestal mountainbikers", schrijft Hilligmeer. "Als begraafplaats zitten we hier best mee. Het is niet toegestaan om te fietsen op de begraafplaats." Dan volgt het verzoek mee te denken over een oplossing.

Gedragsregels

MTB Assen heeft haar leden via Facebook gevraagd de oproep van de begraafplaats te lezen en rekening houden met de bordjes ter plaatse.
Volgens secretaris Hans Sijbring staat niet vast dat de bikers lid waren van MTB Assen. "Het gaat hier om een incident. Wij promoten de gedragsregels voor mountainbikers binnen onze vereniging."
Marc Hesp van begraafplaats Hilligmeer zegt MTB Assen te hebben aangesproken omdat deze in de buurt zit en veel leden heeft. Niet omdat hij aanwijzingen heeft dat de mountainbikers van deze club afkomstig waren.

Verwijzing nodig

Hesp is blij dat MBT Assen het positief oppakt. Ook kwam er een suggestie van Toer Fiets Club Gieten om een verwijzing naar MTB Route Gieten te maken bij de begraafplaats. "Onze route staat landelijk in de top", zegt voorzitter Hans Kramer.
"Wij weten dat we daar niets te zoeken hebben. We willen graag een goede verstandhouding met de ondernemers in de buurt, dus komen we daar niet. We komen bijvoorbeeld ook niet bij Camping Eexterhalte tegenover de begraafplaats", aldus Kramer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl