Mogelijke sluiting rechtbank Assen: 'Ik denk niet dat er een advocaat in Drenthe is die dit ziet zitten'

ASSEN - Advocate Pieters van het gelijknamige advocatenbureau in Hoogeveen is onaangenaam verrast door het nieuws dat de rechtbank in Assen mogelijk sluit in 2016.
"Ik wist het niet, maar had wel een vermoeden dat er zoiets aan zat te komen, aangezien heel veel zaken uit Hoogeveen en Meppel nu al behandeld worden in Groningen", zegt de advocate. "Het leek erop dat de rechtbank in Assen een beetje leeggelepeld werd."

Lees ook: 'Rechtbank in Assen gaat dicht vanaf 2016'

Consequenties
Volgens Pieters heeft een eventuele sluiting van de rechtbank consequenties voor het personeel, maar ook voor klanten. "Ik heb klanten die niet zoveel geld hebben en die moeten dan naar Groningen."

Acties
Of Drentse advocaten in actie komen vanwege de dreigende sluiting weet Pieters nog niet, maar ze verwacht van wel. "Het nieuws is nog vers, dus we moeten ons even oriënteren, maar ik denk niet dat er een advocaat in Drenthe is die dit ziet zitten."

Raad voor Rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak zegt tegenover RTV Drenthe dat het gebouw van de rechtbank in Assen niet sluit. "Er verdwijnen geen zittingsplaatsen", zegt een woordvoerder. Wel heeft de raad onderzoek gedaan naar maatregelen om de financiën de komende jaren gezond te houden. Volgens de woordvoerder zijn er in de toekomst 'andere behoeften'. Maar wat dat precies betekent voor bijvoorbeeld de Asser rechtbank, maakt de Raad voor de Rechtspraak nog niet bekend. Daarover wordt maandag meer bekendgemaakt.
Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: