De Stip schittert weer in verschillende kleuren

EMMEN - Acht weken lang stonden De Toyisten op hoogwerkers de voormalige gasbol van Emmen te beschilderen. Een opknapbeurt die hard nodig was.

De Stip zag er vijf jaar na de eerste beschildering uit alsof-ie veel te vaak gewassen was. Ook zag je steeds meer verf afbladderen. Het was De Toyisten en Stichting Living Industry, die De Stip in beheer heeft, een doorn in het oog.

Het was bar en boos
"We hebben in 2010 in slechte omstandigheden moeten schilderen, dan ziet het er slecht uit. Je hebt met mensen te maken die hier met passie aan hebben gewerkt en zij zeggen: dit is onze eer te na", vertel Han Wiendels van de Stichting Living Industry.

Kunstwerken geveild
De Toyisten hebben verschillende acties opgezet om geld binnen te halen. Dat lukt uiteindelijk dankzij een speciale veiling waarin hun eigen kunstwerken werden geveild. Ook konden mensen voor honderd euro symbolisch een vierkante meter Stip kopen.

Lees ook: Toyisten redden De Stip op het laatste nippertje

Acht weken geleden begonnen De Toyisten aan de restauratie en vanavond was de heropening. De Stip werd toegesproken door woordkunstenaar Walter Diederiks en gedeputeerde Ard van der Tuuk.

Lees ook: Toyisten eindelijk begonnen aan restauratie De Stip

Trots
Toyist Dejo is trots op het eindresultaat. "We hebben een prachtig resultaat neergezet binnen acht weken. Ik sta hier met een blij en trots gevoel." De Stip kan weer zo'n vijf tot acht jaar mee. 

Verhuisplannen
Overigens heeft Stichting Living Industry nog steeds plannen om De Stip te verplaatsen naar het centrum van Emmen. Hij moet dan op de plek van het oude Dierenpark komen te staan. Maar die plannen staan momenteel even in de ijskast.
Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: