Febvre wereldkampioen op verjaardag teammanager Erik Eggens

MOTORSPORT - Aan de wereldtitel van de Fransman Romain Febvre in de MXGP-klasse zit ook een Drents tintje. De teammanager van het Yamaha-team is niemand minder dan Erik Eggens. De oud-coureur ui Westerbork, die vandaag zijn 38e verjaardag vierde, stond glimmend van trots voor de camera van RTV Drenthe Sport. "We zijn heel blij dat Romain voor Yamaha rijdt", aldus de Drent.
Febvre pakte de wereldtitel twee wedstrijden (met nog 100 punten te verdelen) voor het einde van het seizoen. "Dat is ongelooflijk knap. Helemaal omdat hij een rooky is in de MXGP. Vorig jaar reed hij nog in de MX2", vult Eggens aan. 

"Hij heeft de wereldtitel dik verdiend. Hij was constant. Natuurlijk was dit een bizar jaar met zware blessures voor de absolute favorieten voor de titel, maar dat hoort erbij. Als je als coureur gevrijwaard blijft van blessureleed en je weet jezelf continu te verbeteren zoals Romain doet, dan ben je gewoon terecht wereldkampioen." 

"Volgend jaar weer" 
Als het aan Eggens ligt wordt de GP van Nederland ook volgend jaar weer in Assen verreden. "Natuurlijk zijn er punten van kritiek, maar de sfeer was geweldig. Op dit circuit breng je de motorcross naar het et publiek en daar gaat het om. Ik hoop dat Assen volgend jaar weer op de kalender staat."
Deel dit artikel: