Coldenhoff maakt gemis Herlings in Assen draaglijk

MOTORSPORT - Hij verraste gisteren tijdens de kwalificatie de gehele wereldtop en ook vandaag, op de racedag, kreeg hij het publiek massaal k op de banken. Glenn Coldenhoff uit Heesch eindigde als 4e en 2e tijdens MXGP-manches op het TT-circuit van Assen. In het overall-klassement eindigde de Brabander als 3e, achter dagwinnaar Shaun Simpson en de man die wereldkampioen werd in Assen, de Fransman Romain Febvre.
Jeffrey Herlings

Door die prestatie zorgde Coldenhoff ervoor dat het gemis van tweevoudig MX2-wereldkampioen Jeffrey Herlings (die door een zware heupblessure niet meer in actie komt dit seizoen) een stuk draaglijker werd voor het publiek.

"Het was zwaar vandaag"

"Ik ben heel tevreden", aldus Coldenhoff. "Gisteren zette ik de snelste tijd neer tijdens de kwalificatie. Dat was al geweldig. Vandaag was het een stuk zwaarder, maar met mijn vierde en tweede plaats ben ik dolblij. Het rijden in Assen vond ik geweldig. Ik hoop dat de Grand Prix van Drenthe volgend jaar weer op de WK-kalender staat."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.