Opruimklus op TT Circuit Assen na WK motorcross: duizend vrachtwagens vol zand

ASSEN - Zo'n duizend vrachtwagens vol zand zijn er nodig om de ruim 22.000 kuub zand van het TT Circuit in Assen weg te halen. Het afgelopen weekend vond daar het WK motorcross plaats.
Direct na de laatste wedstrijd zijn de werklui dag en nacht in touw om ervoor te zorgen dat het zand zo snel mogelijk van de baan is. "Deze klus is megagroot, de tijdsdruk is enorm. Zaterdag rijden hier weer motoren op het asfalt en dan moeten wij hier dus weg zijn", aldus projectleider Steven van der Helm.

Adrenaline
"De afbouw is eigenlijk nog groter dan de aanleg. De adrenaline is weg, de drang om het evenement door te laten gaan is geweest", voegt Van der Helm daar aan toe.

Lees ook: WK motorcross op TT Circuit trekt 35.000 toeschouwers

Het zand voor het WK motorcross leende de organisatie van Defensie, maar de geleende ondergrond moet uiteraard netjes teruggebracht worden.

Schoon zand
"Het zand is gekeurd voordat wij het hebben afgegraven. We brengen het nu weer terug naar het depot, daar wordt wederom een monster van het zand gemaakt", legt Van der Helm uit. "Dan zullen ze zien dat het zand schoon is, we hebben namelijk geen calamiteiten tijdens het evenement gehad."

De ruim 22.000 kuub zand moet voor donderdagavond terug zijn op het militaire oefenterrein naast het TT Circuit.
Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: