Bieb Aalden dicht: 'Ik vind dit heel erg'

AALDEN - De bibliotheek in Aalden is definitief dicht. Door bezuinigingen van de gemeente Coevorden komt er na 36 jaar een einde aan de leeszaal. "Ik vind dit heel erg", zegt trouw bibliotheekbezoekster Trieneke Veltman.
Vanavond om 20.00 draaide Gé Seubring samen met vestigingsmanager Bea Kool voor het laatst de deur op slot. Seubring was betrokken bij de oprichting en was de hele 36 jaar actief als vrijwilliger. "Ik had nooit verwacht dit trieste moment nog mee te maken."

'Niet boos, wel verdrietig'
Voorzitter Jan van Selm van de stichting openbare bibliotheek Coevorden kan zich de emotie goed voorstellen. "Dit voelt niet fijn. Er is geen geld meer en dat is erg jammer. Dit is een politieke keuze geweest. Nee, ik ben er niet boos om, wel verdrietig."

Inkeer
Volgend jaar gaan de vestigingen in Schoonoord, Sleen en Oosterhesselen dicht, maar Van Selm hoopt dat de politiek nog tot inkeer komt. In Dalen komt een proef met uitleen op school, waar ook volwassenen terecht kunnen.

Koepelorganisatie Biblionet Drenthe meldt dat steeds vaker bibliotheken in multifunctionele accommodaties ontstaan en juicht deze ontwikkeling toe.
Meer over dit onderwerp:
Aalden
Deel dit artikel: