Frits Sissing: Eigenaar betaalde vijf gulden voor werk van Karel Appel

ASSEN - Vijf gulden is er betaald voor het kunstwerk van Karel Appel, dat is ontdekt tijdens opnames van Tussen Kunst en Kitsch in het Drents Museum in Assen. Dat zegt presentator Frits Sissing op Radio Drenthe.
"De eigenaar had wel door dat het van Karel Appel was. Het werk was door een familielid gekocht op het Waterlooplein voor vijf gulden. Waarschijnlijk is het van Appel zelf gekocht, toen hij nog niet doorgebroken was", aldus Sissing.

Waarde?

De eigenaar wist dus al dat het werk van Appel was, maar hoeveel het waard is, wist ze nog niet. Ook Sissing kan nog niet over de waarde zeggen. "Dat gaan we morgen verklappen", aldus de presentator van Tussen Kunst en Kitsch.

Lees ook:
Vroeg werk van Karel Appel ontdekt in Assen

Houten paneeltje

Kunstexpert Richard ter Borg uit Groningen beoordeelde het werk van Appel dat de vrouw meenam. "Ineens stond er een mevrouw met een houten paneeltje. De ogen van Richard begonnen te glinsteren. Hij was helemaal wild. Hij zei: 'volgens mij moet het een Karel Appel zijn'", aldus Sissing.

Niet door

Sissing had zelf niet meteen door dat er een belangrijk werk was ontdekt tijdens de opnames. "Nee, in eerste instantie gebeurt dat buiten mijn zicht. Ik hoor slechts een minuut voordat mensen bij mij aan tafel komen, wat ze hebben."

De uitzending van Tussen Kunst en Kitsch is morgenavond te zien om vijf voor half negen op NPO1.
Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: