Explosie tijdens maaiwerkzaamheden in Uffelte

UFFELTE - Bij maaiwerkzaamheden in Uffelte is een explosief geraakt. Door de ontploffing is de maaikop van de maaimachine naast de tractor vernield.
Bij de ontploffing zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder van de tractor van een maaibedrijf uit Zuidwolde is er goed vanaf gekomen omdat hij hoog op de trekker zat en de ontploffing laag bij de maaikop gebeurde waarbij er tussen de maaikop en de trekker ook nog een vangrail zat.

Maaikop heeft de klap opgevangen

"De zware metalen maaikop heeft waarschijnlijk de klap opgevangen" zegt Joost Walstra uit Uffelte die met zijn auto op het moment van de explosie de maaicombinatie inhaalde op de N371. Walstra had zijn autoraam open en door de drukgolf heeft hij nu last van doofheid aan zijn linkeroor en waarschijnlijk een lichte hersenschudding. "De drukgolf was volgens omwonenden vierhonderd meter verder nog te voelen" zegt Walstra. De machinist van de maaicombinatie mag niet voor de camera of microfoon verschijnen.

Waarschijnlijk explosief WO II

De experts van de Explosieven Opruimingsdienst hebben vanmiddag onderzoek gedaan op de plek van de explosie en bij de trekkercombinatie. De leider van het onderzoeksteam heeft het vermoeden dat het om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog gaat, mogelijk een granaat. Vlakbij de plek van explosie lag in de Tweede Wereldoorlog een tankstelling die belegerd is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.