E&O 'wint' handbalderby van Hurry Up met 28-28

HANDBAL - Iets meer dan een kwartier voor tijd leek Hurry Up een monsterscore te behalen tegen buurman E&O, maar na twee keer 30 minuten handballen stond er een 28-28 eindstand op het scorebord. De gasten vierden het punt als een kampioenschap, de thuisclub droop zwaar gedesillusioneerd af.
Bernativicius in de fout, Van der Ham profiteert
De Litouwse aanwinst, Tomas Bernatavicius, ging in de slotseconden in de fout. Hurry Up had balbezit en bij de 28-27 voorsprong voor de thuisclub waren er nog maar 29 seconden te spelen. De linkeropbouwer, die lange tijd aan de kant zat wegens een knieblessure opgelopen in de eerste helft, verspeelde de bal knullig en Daniël van der Ham profiteerde optimaal: 28-28. "Ik moest na de onderschepping nog wel even lachen onderweg toen ik het E&O-publiek enorm tekeer hoorde gaan. Vlak voordat ik schoot keek ik waar hun keeper stond en zag ik een gaatje... en scoorde ik. Geweldig. Een punt op basis van karakter, want dat hebben we vanavond getoond."

"Dit is gewoon slecht, je kan wel een uitzending vullen met domme acties"
Hurry Up-trainer Joop Fiege was uiteraard niet te spreken over het resultaat. "Nee dat is gewoon slecht natuurlijk, ik denk dat je wel een uitzending kunt vullen met alleen domme acties. Dat Bernatavicius de beslissende fout maakt in de slotseconden is jammer, maar ook niet echt slim van de anderen. Hij is jong en nieuw hier. Dan moet je hem eigenlijk niet aanspelen op zo'n moment. Toch heeft het publiek kunnen zien dat het een speler is met veel kwaliteit." Edwin Kippers, trainer van E&O, deelde die mening. "Toch maakte hij in het slot wel veel fouten. Ik kreeg het idee dat hij zich wel heel graag wilde bewijzen, ook omdat hij vanwege zijn blessure maar kort kon spelen vanavond."

"Wij zijn blijven handballen"
Kippers zag dat het tij keerde na zijn time-out in de tweede helft bij de stand 24-17. "Toen heb ik tegen de jongens gezegd dat ze vooral moesten blijven handballen en niet teveel focussen op de stand. Ik bracht René Jaspers en die scoorde meteen een paar fraaie treffers. In de dekking bleven we gedisciplineerd en doelman Bas Bulthuis stond sterk te keepen. Het geloof kwam terug."

"We communiceren in het Duits, Engels en Nederlands"
"We hebben drie kwartier prima gespeeld en geen centje pijn gehad, maar in de slotfase raakten we de regie kwijt en zijn we volledig van slag. Natuurlijk zal dat te maken hebben met de fase van de competitie. We zijn net begonnen en met name in de communicatie, we praten Duits, Engels en Nederlands, valt er nog wel veel te winnen. Wat dat betreft is het geen ramp dat het nu minder gaat. Vorig seizoen eindigden we ongeslagen als 1e in de reguliere competitie, maar het leverde ons helemaal niets op. We moeten groeien en dat moeten we de komende weken ook laten zien", doelde Fiege op de aanstaande wedstrijden in de Europacup.

Hurry Up en E&O hebben na twee duels in de eredivisie beide 3 punten behaald.
Deel dit artikel: