Staking Fresenius Kabi verkast mogelijk naar Duitsland: 'We denken dat we op de verkeerde plek staan'

EMMER-COMPASCUUM - Zo'n tweehonderd personeelsleden staan vanochtend voor de poort van Fresenius in Emmer-Compascuum, maar misschien gaan ze binnenkort in de bus naar Duitsland.
"We denken dat we op de verkeerde plek staan", zegt Janwillem Compaijen van FNV. "We zouden niet in Emmer-Compascuum moeten staan, maar in het Duitse Bad Homburg vor der Höhe bij het hoofdkantoor om daar onze eisen kracht bij te zetten."

Hard tegen hard

Vandaag wordt in het actiecentrum besloten of de personeelsleden hun staking inderdaad naar Duitsland willen verplaatsen. "De mensen gaan samen beslissen wat ze nu gaan doen", zegt Compaijen. Het gaat nu hard tegen hard, maar volgens de FNV Noord bestuurder is dat helemaal de schuld van de directie van Fresenius Kabi.
Langer staken
Het oorspronkelijke plan was om twee dagen te gaan staken, maar ook dat lijkt nu te veranderen. "We hebben in eerste instantie gezegd dat we twee dagen gaan staken, maar we denken dat het langer wordt", zegt Compaijen.Sociaal plan
Het personeel van Fresenius Kabi begon gisteravond met de staking nadatduidelijk werd dat de directie van het bedrijf geen gehoor zou geven aan de eisen van het FNV voor onder meer een sociaal plan voor het personeel.TsjechiëFresenius Kabiwil een afdeling waar bloedzakken worden gemaakt verplaatsen naar Tsjechië. Zo'n 120 mensen verliezen daarbij hun baan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.