'Gebiedscoördinator windparken kan beter thuis blijven'

TWEEDE EXLOERMOND - Z'n opdracht lijkt al mislukt, nog voordat hij goed en wel is begonnen. De kersverse gebiedscoördinator Titian Oterdoom voor windenergie in de Veenkoloniën hoeft niet op een vruchtbare dialoog te rekenen met actiegroep Tegenwind.
De benoeming van Oterdoom werd vandaag in een advertentie in een krant aangekondigd. Hij moet namens het ministerie van Economische Zaken, de provincie en de initiatiefnemers voor de windparken de dialoog aanzwengelen in het gebied. Oterdoom moet verder in kaart brengen of er animo is om te participeren en wat er met geld uit een gebiedsfonds zou kunnen worden gedaan.
'Heilloze opdracht'
Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën vindt het helemaal niks. "De man heeft een heilloze opdracht aanvaard. Het is misschien goed voor zijn eigen portemonnee, maar het is gedoemd om te mislukken. Want er is gewoon geen draagvlak voor windmolens in het gebied."
Fractievoorzitter
Oterdoom heeft een adviesbureau op het gebied van procesmanagement. Ook is hij fractievoorzitter van de VVD in Haren. Met name dat laatste vindt Nieboer geen handige combinatie.
Oterdoom is zelf niet bereikbaar voor een reactie. Hij is volgens een woordvoerder van zijn bedrijf op vakantie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.