Welkomstmars voor vluchtelingen in Emmen: 'Ik hoop op een paar honderd mensen'

EMMEN - Om vluchtelingen welkom te heten in Emmen organiseert Marlies Zeeman uit Emmen een welkomstmars.
"Ik heb de indruk dat veel mensen best een warm hart voor vluchtelingen hebben, maar daar ga je de boer niet mee op. Daarom had ik de wens om dit te organiseren", zegt Zeeman.

Wakker Emmen
Zeeman kwam op het idee voor de mars door uitspraken van Wakker Emmen. Die partij gaf aan tegen de komst van een noodopvang voor vluchtelingen te zijn. Zeeman wilde een ander geluid laten horen. "Angst regeert momenteel. Negativisme veel meer een platform dan mensen die daar heel anders in staan", zegt de organisator van de mars.

Tegendemonstratie
Op de Facebookpagina van RTV Drenthe zorgde het plan voor een welkomstmars voor commotie. Er werd onder meer geopperd een tegendemonstratie te houden. "Dat is een scenario waar rekening mee gehouden wordt door politie en gemeente", zegt Zeeman. Zelf maakt ze zich niet zo druk om de negatieve reacties op Facebook. "Ik weet niet of dat de mensen zijn die ook echt in actie komen."

'Paar honderd mensen'
Hoeveel mensen er precies mee gaan lopen in de mars weet Zeeman niet. "Ik hoop een paar honderd en als het er nog veel meer zijn is dat mooi meegenomen", aldus de organisator.

De mars begint zondag om 13.00 uur op de parkeerplaats van het Hampshire Hotel in Emmen. Van daaruit vertrekt de stoet naar het Raadhuisplein. Daar zal een aantal sprekers het woord krijgen. De bijeenkomst duurt ongeveer tot 14.00 uur.
Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: