OpAssen boos: ontspannend filmavondje voor vluchtelingen gedwarsboomd

Egbert Prent van OpAssen boos over torpederen van filmsessie voor vluchtelingen
Egbert Prent van OpAssen boos over torpederen van filmsessie voor vluchtelingen
ASSEN - Verontwaardigd is ie, fractievoorzitter Egbert Prent van OpAssen. Volgens hem hebben PvdA en VVD ten onrechte een goed bedoelde filmvoorstelling voor de vluchtelingen van de noodopvang in de TT Hall gedwarsboomd.
Prent wilde een ontspannend bioscoopbezoek in De Nieuwe Kolk voor de 600 vluchtelingen. Hij legde zijn idee voor aan zowel directeur Hilko Folkeringa van de Nieuwe Kolk en iemand van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

COA en bioscoop: een prima idee

"Beide vonden het een prima idee. Volgens Folkeringa kon er in oktober best wel een middag of avond in de bioscoop van De Nieuwe Kolk een film vertoond worden speciaal voor de groep vluchtelingen. Maar Folkeringa kon niet de kosten voor zijn rekening nemen. Uitgaande van zo'n vijf euro per persoon zou dat neerkomen op zo'n 3000 euro."

Reservepotje

De voorman van OpAssen liet zijn oog vallen op een reservepotje van de gemeente. Hij legde zijn idee voor aan de andere fractievoorzitters. Prent kreeg uiteindelijk nul op het rekest.

Rug tegen de muur

"Ik kreeg me daar toch de PvdA-fractievoorzitter Martin Sagel over me heen. Hij voelde zich met de rug tegen de muur gezet, omdat ik al contact had gehad met zowel het COA als de De Nieuwe Kolk. Ook de VVD voelde er niks voor. Ik snap niets van zo'n negatieve reactie, want het is toch meer dan logisch dat ik eerst de bioscoop en het COA vraag of ze überhaupt iets voor het idee voelen. Als die nee zouden zeggen, dan was het toch gelijk klaar."
Prent is zo gepikeerd over de hele gang van zaken, dat hij zijn boosheid ventileert op zijn Facebookpagina.

Fatsoenlijk uitpraten

PvdA-fractievoorzitter Martin Sagel noemt de manier waarop Egbert Prent deze kwestie nu naar buiten brengt 'pijnlijk'. Verder wil hij er inhoudelijk niet op reageren.
"Ik ga dit niet via de media doen. We gaan als fractievoorzitters altijd goed met elkaar om. Hoe Egbert Prent dit nu doet, is voor zijn rekening. We zien elkaar volgende week weer. Ik hoop dat we deze kwestie dan op een fatsoenlijke manier met elkaar kunnen uitpraten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.