Ouders van overleden baby uit Vries houden inzamelingsactie

VRIES - Ze leven in een dagelijkse hel. De ouders van het overleden baby'tje Michelle uit Vries.
"Door een menselijke inschattingsfout zullen wij de rest van ons leven door moeten met het gemis en onmenselijke verdriet van onze tweede dochter, die wij nooit hebben mogen leren kennen", vertelt Silvia Roggen.

Roggen was 38 weken zwanger, toen werd geconstateerd dat het hartje van haar dochter Michelle niet meer klopte.

Vaker
Volgens Roggen komt het vaker voor dat baby's overlijden, waarvan de dood voorkomen had kunnen worden.

"Dagelijks worden er vijfhonderd baby's geboren, waarvan er vier overlijden en tenminste een kwart had voorkomen kunnen worden. Zo ook onze Michelle, aan wie lichamelijk en geestelijk niks mankeerde."

Ride4Michelle
Vriendinnen van Roggen besloten de Ride4Michelle in het leven te roepen. Een buitenrit met paarden, die vandaag wordt gehouden in Vries. De opbrengst gaat naar het Fonds Gezond Geboren.

"Deze stichting doet onderzoek naar sterfgevallen rondom de geboorte en is afhankelijk van particuliere donaties", vertelt Roggen. Een ruiterportcentrum stelt speciaal voor de Ride4Michelle dertig paarden en pony's beschikbaar. Ook andere bedrijven helpen mee met de organisatie van de Ride4Michelle.

Dankbaar
"We hadden niet verwacht zoveel oprechte steun te krijgen en zijn daar erg dankbaar voor. Uit de harten van Nederlanders, voor andere Nederlanders", aldus Roggen.

Aan het einde van de middag wordt een cheque overhandigd met het eindbedrag aan Gezond Geboren.

Voorkomen
Roggen: "Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat er tenminste één kindje gered zou kunnen worden en één paar ouders de hel kan worden bespaard waarin wij, en anderen met ons, moeten leven?"
Deel dit artikel: