Eyes on Animals stuurt brandbrief over paardenmarkt Zuidlaren

Acht uur op de markt staan is lang genoeg volgens Eyes on Animals (Rechten: pixabay.com)
Acht uur op de markt staan is lang genoeg volgens Eyes on Animals (Rechten: pixabay.com)
ZUIDLAREN - De dierenorganisatie Eyes on Animals heeft een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad van Tynaarlo over de paardenmarkt in Zuidlaren op 20 oktober.
Volgens Eyes on Animals mogen handelaren hun dieren nog steeds langer dan acht uur op de markt stallen. "De gemeente praat morgenavond over het dierenwelzijn op de markt, maar in de verordening van de markt staat niets over de inkorting van de marktduur tot acht uur", zegt Ingrid Ramaan van Eyes on Animals.
Registratie
"De eerste paarden komen al om twaalf uur 's nachts aan en staan er tot vijf uur de volgende middag. De dieren raken daardoor uitgeput", vervolgt Ramaan. "Tynaarlo wil beter controleren op welzijn, maar dat blijkt hier niet uit. Acht uur is lang genoeg." Eyes on Animals wil ook dat er bij de ingang wordt geregistreerd van wie welk paard is.
Dierenbescherming
Gisteren zei de Dierenbescherming al uit het overleg over paardenmarkten te zijn gestapt. De organisatie gaat zich nu inzetten voor het verbieden van paardenmarkten in Nederland. "Elk jaar opnieuw gaat het mis met het dierenwelzijn op de markten die - op een paar na - zijn verworden tot een excuus voor volksfeesten die niets met het verhandelen van paarden te maken hebben", aldus de Dierenbescherming.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl