RTV Drenthe is dé nieuwsbron van de provincie Drenthe. We houden de inwoners van Drenthe op de hoogte van het nieuws uit de provincie via onze website, de apps en sociale media. Op Facebook volgen ruim 65.000 mensen onze updates en op Instagram zijn we gegroeid naar 20.000 volgers op onze verschillende accounts.

Missie RTV Drenthe

‘RTV Drenthe is, als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron, de spil in de Drentse samenleving’, dat is onze missie. We vinden het belangrijk om contact te houden met u als kijker, luisteraar en online gebruiker. Onze slogan is niet voor niets Altijd in de buurt. Dat betekent dat we aandacht hebben voor nieuws, sport, politiek, kunst en cultuur en dat we participeren in verscheidene evenementen in Drenthe. We houden u op de hoogte via radio, televisie, internet, de apps en Social Media als Facebook, Twitter, Instagram, Flickr en YouTube.


RTV Drenthe, altijd in de buurt
Verslaggever Robbert Oosting op de TT kermis

Calamiteitenzender

Radio Drenthe is de officiële calamiteitenzender voor de provincie Drenthe. Als de sirene afgaat, dan houdt RTV Drenthe via radio de inwoners van de provincie op de hoogte van het nieuws. Radio Drenthe is in de hele provincie voor iedereen via de ether te ontvangen. Radio Drenthe is op verschillende manieren te ontvangen: via de ether, de analoge en digitale kabel, digitenne, de satelliet en DAB+.

Raad van Toezicht

Het omroepbedrijf bestaat uit twee rechtspersonen, de Stichting RTV Drenthe en de Stichting Mediareclame Drenthe. Deze stichtingen worden geleid door een directeur-hoofdredacteur/bestuurder, met een Raad van Toezicht als toezichthouder. Directeur-hoofdredacteur/bestuurder is Dink Binnendijk.

De leden van de Raad van Toezicht zijn:

  • Gerard Dielessen (voorzitter)
  • Karel Loohuis (vice-voorzitter)
  • Peter Sluyter
  • Roelie Lubbers-Hilbrands
  • Alice Wösten-Kreeft

Regionale mediaraad

Iedere regionale omroep heeft een regionale mediaraad. De mediaraad van RTV Drenthe ziet erop toe dat de omroep het programmabeleid op correcte wijze uitvoert. De regionale mediaraad bestaat uit vertegenwoordigers van representatieve sectoren en organisaties uit de Drentse samenleving. Meer informatie over de mediaraad vindt u hier.

Interesse, suggesties of vragen? Stuur dan een mail.

Vrienden van RTV Drenthe

Een eigen regionale omroep van en voor Drenthe. Dat was het streven van een groepje betrokken mensen die zich hebben verenigd in de Vrienden van RTV Drenthe (website opent in een apart venster). De vrienden hebben aan de wieg gestaan van de oprichting van een eigen regionale zender. Nog altijd zijn de Vrienden van RTV Drenthe nauw betrokken bij de omroep en de programma’s en organiseren regelmatig activiteiten.

Kijkje achter de schermen? Boek een rondleiding

Wilt u weleens weten hoe een TV- of radioprogramma gemaakt wordt? Of hoe een nieuwsitem tot stand komt? Kom dan langs bij RTV Drenthe! U kunt van oktober t/m juni RTV Drenthe bezoeken op woensdag- of donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. In overleg is ook een andere ochtend mogelijk.

Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, achtergrondinformatie over RTV Drenthe, rondleiding door ons gebouw (incl. studio's) en u gaat even kijken bij de live-uitzending van het radioprogramma De Brink. Uiteraard heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 12 personen. De kosten zijn 7 Euro per persoon.

Belangstelling? Meld u aan via onderstaand formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Jaarverslag 2017FrequentiesPBOVrienden RTV Drenthe