Gepersonaliseerde nieuwsberichten

Op onze website bieden we de mogelijkheid aan om gepersonaliseerde nieuwsberichten te zien. Hieronder zie je onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarom krijg ik gepersonaliseerde berichten te zien?

Wij willen het aanbod op de website van RTV Drenthe zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw wensen. Daarom experimenteren we met nieuwe manieren om het nieuws te presenteren dat voor jou het meest relevant is. Dat kan nieuws zijn dat je gemist hebt sinds je laatste bezoek, nieuws dat in jouw wijk speelt of dat overeenkomt met jouw voorkeuren. De gepersonaliseerde berichten zijn een aanvulling, daarnaast blijven we ook altijd het belangrijkste nieuws en de door de redactie geselecteerde berichten laten zien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je nieuws gaat missen.

Wat voor data verzamelen jullie?

We verzamelen informatie over welke artikelen je leest en welke artikelen je niet leest. Ook houden we bij wanneer je onze site voor het laatste bezocht hebt en wat voor soort apparaat je hiervoor gebruikt. Als je daar apart toestemming voor geeft verzamelen we ook op globaal niveau je locatie. Hiermee bedoelen we dat we niet exact weten waar je bent, maar wel in welke wijk of dorp.

Waarom verzamelt RTV Drenthe informatie over mijn locatie?

Artikelen met nieuws uit jouw omgeving is een aanvulling voor je op al het andere nieuws dat te vinden is op onze website. Daarom vragen we je toestemming om jouw globale locatie te mogen weten.

Weten jullie nu wie ik ben of waar ik woon?

Nee. De informatie die we verzamelen over wat je leest is gekoppeld aan een unieke ID die in je browser zit. We weten niet wie je bent of wat je e-mailadres is. Je bent en blijft voor ons dus anoniem.

Met wie delen jullie mijn data?

De data die we verzamelen voor het personaliseren van ons nieuwsaanbod delen we met niemand. Nu niet en nooit niet. Deze data wordt alleen gebruikt voor het laten aansluiten van ons nieuwsaanbod, en nergens anders voor.

Kan ik zelf aangeven welk soort nieuws ik wil zien?

Nee dat kan niet, maar dat is ook niet nodig. Het algoritme gaat op basis van wat je leest achterhalen waar je voorkeur naar uit gaat. Daarbij kijken we naar de locatie (stad of dorp) waar het nieuws zich afspeelt dat je leest en wat het onderwerp van het nieuws is. Als je hiervoor toestemming geeft gebruiken we ook je globale locatie.

Ik wil geen gepersonaliseerde berichten zien. Hoe zet ik dit uit?

Als je onderaan de pagina op de 'vingerafdruk' klikt kun je het vinkje bij ‘personalisatie’ deactiveren. Je krijgt dan geen gepersonaliseerde aanbevelingen meer te zien.