RTV Drenthe zendt vanaf 15 maart een nieuwe podcast uit: De Hilte 11. In deze podcast vertellen vier generaties van de familie Nijboer het verhaal van plattelandsgemeente Gieten in de oorlog. 'Ik schrok van de ontberingen die ze meegemaakt hadden. En dat hij het nooit verteld had.’ Het leven van een Drentse boerenfamilie verandert ingrijpend als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wie kun je vertrouwen en wie niet?

Daarmee hebben we in totaal zeven podcasts. Wekelijkse podcasts over politiek (Cassata), geschiedenis (Drenthe Toen) en FC Emmen (FC Emmen Podcast) en vier losse series. In Oerend harTT worden vier sterke verhalen over de TT verteld. De mooiste documentaires en hoorspelen zijn nog eens terug te luisteren in DrentheDoc in Binnen de muren horen we hoe het leven is in een gevangenis. De nieuwste podcastserie begint op 15 maart en heet De Hilte 11.

Wat is een podcast?

Een podcast is een radioprogramma dat te beluisteren is via internet. Een podcast is vooral makkelijk te beluisteren op elke smartphone of tablet, via een speciale podcastapp. Zo'n app zit bijvoorbeeld standaard op elke iPhone en is te downloaden op elke Android of Windows telefoon. Zoek in die app op: 'RTV Drenthe' om al onze podcasts te vinden.

Meld je aan voor onze podcasts

Ga via onderstaande iconen naar de verschillende podcastpagina's om je te abonneren via een podcastapp naar keuze.

Cassata podcast
FC Emmen podcast
Drenthe Toen podcast
De Hilte 11 podcast
Binnen de muren podcast
Oerend HarTT podcast
DrentheDoc podcast