RTV Drenthe heeft meerdere interessante podcasts die je hieronder kunt terugluisteren. Zo is er een nieuw seizoen van de Hilte 11. In dit tweede seizoen staat het verzet in heel Drenthe centraal. In de jaren '80 werden tientallen Drenten door het Drents Archief geïnterviewd over de Tweede Wereldoorlog. Jarenlang lagen deze interviews op de plank, tot nu, 75 jaar na het einde van de oorlog. Ze vormen de basis van het tweede seizoen van De Hilte 11, een samenwerking tussen RTV Drenthe en het Drents Archief. De vijfdelige serie is gemaakt door Hilde Boelema en Marjolein Knol.

Seizoen 1 van De Hilte 11 is uiteraard ook nog terug te luisteren. In deze podcast vertellen vier generaties van de familie Nijboer het verhaal van plattelandsgemeente Gieten in de oorlog. Het leven van een Drentse boerenfamilie verandert ingrijpend als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wie kun je vertrouwen en wie niet?

Daarnaast hebben we ook nog de wekelijkse podcast over FC Emmen (FC Emmen Podcast), geschiedenis (Drenthe Toen) en Oerend harTT. Hierin worden vier sterke verhalen over de TT verteld. De mooiste documentaires en hoorspelen zijn nog eens terug te luisteren inDrentheDoc en in Binnen de muren horen we hoe het leven is in een gevangenis.

Meld je aan voor onze podcasts

Ga via onderstaande iconen naar de verschillende podcastpagina's om je te abonneren via een podcastapp naar keuze.