Buiten de Muren

Binnen de Muren 15 juni 2021 20:00 - 20:40

Harry mag voor het eerst een weekend op verlof, iets waar hij al jaren naar uitkijkt. Zijn vrienden staan hem op te wachten met zijn Mercedes en overhandigen hem een envelop met geld. Harry wil zich daarna ‘helemaal lens’ eten bij de visboer en natuurlijk zijn ‘meissie’ zien. Het eerste weekend buiten valt echter behoorlijk tegen. Bram, de draaideurcrimineel en voormalig verslaafde, bereidt zich voor op zijn vrijlating. Hij laat zich van zijn goede kant zien; Bram lijkt echt geholpen te willen worden. Maar een geleend pakje shag blijft hem achtervolgen. Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.

Binnen de Muren

Binnen de Muren

19 juni 2021 20:00 - 20:40 Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.
Binnen de Muren

Binnen de Muren

18 juni 2021 20:00 - 20:40 Bram meldde zich na de overval bij de politie met de zin: “Ik kan niet buiten lopen.” En dat is volgens hem allemaal de schuld van zijn reclasseringswerker. Eenmaal in de rechtbank, denkt de rechter daar het zijne van. Bram had toch ook een steen door het raam van het politiebureau kunnen gooien? Harry blijkt na zijn eerste gevangenisstraf geen lieverdje te zijn geweest. Hij ging al gauw ‘in de kruidensigaretjes’. Dat maakt dat Marjolein worstelt met haar vertrouwen in hem. Hebben Bram en Harry wel écht spijt van hun daden?  Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.
Binnen de Muren

Binnen de Muren

17 juni 2021 20:00 - 20:40 Harry zegt dat hij nog steeds dezelfde Harry is als voor zijn gevangenisstraf. Bram blijkt ook onveranderd, want hij besloot niet naar de kliniek te gaan. Dit tot verbijstering van zijn reclasseringswerkers. In deze aflevering komt Marjolein erachter dat beide mannen niet heel plezierig opgroeiden. Zo raakte Bram op jonge leeftijd verslaafd aan drugs en zat Harry op zijn twaalfde al in een politiecel voor het stelen van een radio. Marjolein vraagt aan een psychiater wat de impact is van zo’n verleden. Vanaf wanneer word je eigenlijk ontoerekeningsvatbaar verklaard?  Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.
Binnen de Muren

Binnen de Muren

16 juni 2021 20:00 - 20:40 Bram en Harry verlaten de gevangenis. Harry moet op zoek naar een woning, maar de buitenwereld vertrouwt hem voor geen cent. De medewerker van de woningbouw neemt het liefst een bewaker mee. Misschien ook niet gek; hij doodde eerder twee mensen en hoe weet je nou of iemand echt veranderd is? Ook Marjolein aarzelt even bij hem in de auto te stappen. Intussen wordt Bram door de reclassering naar de ggz-kliniek gebracht. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar bij elk stoplicht op de weg erheen is het de vraag of Bram toch een andere afslag neemt. In deze aflevering horen we ook Karin, Harry’s vrouw. Ze leerden elkaar kennen in de gevangenis, nota bene bij het licht van een kaarsje dat ze stalen uit de gevangeniskapel. Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.