Cassata 12.00

Cassata 15 oktober 2016 12:15 - 13:00

Cassata praat over de omstreden afvalwaterlozing in Twentse bodem, afkomstig van de oliewinning in Schoonebeek. Hoe onveilig is die nu? Is het Nationaal Park Drentsche Aa echt kanshebber voor de titel mooiste natuurgebied van ons land? En wat heeft Tynaarlo te bieden als kersverse culturele gemeente van Drenthe. Speciale tafelgast is burgemeester Marcel Thijsen in verband met de 816e Zuidlaardermarkt, want heeft de paardenmarkt nog wel toekomst? Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

Gisteren 13:00 - 14:00 In Cassata zaterdag 20 april de Drentse BBB en SP over het bollenrapport van de Noordelijke Rekenkamer: De provincie zou meer moeten doen om burgers te beschermen tegen de bollenteelt, maar in het Drents parlement ligt dat advies zeer gevoelig. Verder zijn te gast burgemeester Eric van Oosterhout over de oplopende spanning en drukte rond nationale Koningsdag in Emmen, en schrijfster Mathilda van den Hof uit Beilen over haar debuutroman Wat is haar naam?, een autobiografisch boek over haar tragische Joodse familiegeschiedenis. Het Radioforum bespreekt de nieuwsweek en tafelgast is Volt-Statenlid Marloes Kramer-Hammenga over het initiatiefvoorstel 'Isoleren buiten de gebaande paden'. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

Gisteren 12:15 - 13:00 In Cassata zaterdag 20 april de Drentse BBB en SP over het bollenrapport van de Noordelijke Rekenkamer: De provincie zou meer moeten doen om burgers te beschermen tegen de bollenteelt, maar in het Drents parlement ligt dat advies zeer gevoelig. Verder zijn te gast burgemeester Eric van Oosterhout over de oplopende spanning en drukte rond nationale Koningsdag in Emmen, en schrijfster Mathilda van den Hof uit Beilen over haar debuutroman Wat is haar naam?, een autobiografisch boek over haar tragische Joodse familiegeschiedenis. Het Radioforum bespreekt de nieuwsweek en tafelgast is Volt-Statenlid Marloes Kramer-Hammenga over het initiatiefvoorstel 'Isoleren buiten de gebaande paden'. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

13 april 13:00 - 14:00 In Cassata zaterdag 13 april de zaak rond de WZA-verpleegkundige die de hand zou hebben gehad in de dood van tientallen coronapatiënten, maar wat uiteindelijk niet te bewijzen valt. Aan tafel hierover WZA-bestuurder Hans Mulder en persofficier Jan Hoekman van het OM Noord. Verder gedragsbioloog Diederik van Liere over het wolvenvoorspellingsmodel dat hij ontwikkelde, en schrijfster Patricia Snel over haar historische roman De Vondeling van Veenhuizen met het aangrijpende en waargebeurde verhaal rond de duizenden wezen die naar de kolonie in Veenhuizen moesten. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is de veelbesproken VVD'er Ewout Klok als nieuwe Drentse regiovoorzitter van de liberalen. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

13 april 12:15 - 13:00 In Cassata zaterdag 13 april de zaak rond de WZA-verpleegkundige die de hand zou hebben gehad in de dood van tientallen coronapatiënten, maar wat uiteindelijk niet te bewijzen valt. Aan tafel hierover WZA-bestuurder Hans Mulder en persofficier Jan Hoekman van het OM Noord. Verder gedragsbioloog Diederik van Liere over het wolvenvoorspellingsmodel dat hij ontwikkelde, en schrijfster Patricia Snel over haar historische roman De Vondeling van Veenhuizen met het aangrijpende en waargebeurde verhaal rond de duizenden wezen die naar de kolonie in Veenhuizen moesten. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is de veelbesproken VVD'er Ewout Klok als nieuwe Drentse regiovoorzitter van de liberalen. Presentatie: Margriet Benak.