Cassata 13.00

Cassata 9 januari 2021 13:00 - 14:00

In Cassata 9 januari manager Infectieziektebestrijding Marjon Feenstra over de grote vaccinatie-operatie die de GGD Drenthe dit jaar staat te wachten, de nieuwe GAE-directeur Meiltje de Groot over haar eerste week op Eelde, en met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart elke zaterdag een gesprek met een Drentse kandidaat, te beginnen met Tineke Nieboer uit Roden, 7e op de lijst bij Code Oranje. In het Radioforum vandaag VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs en Drents PvdA-voorzitter. Jacob Bruintjes. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

13 april 13:00 - 14:00 In Cassata zaterdag 13 april de zaak rond de WZA-verpleegkundige die de hand zou hebben gehad in de dood van tientallen coronapatiënten, maar wat uiteindelijk niet te bewijzen valt. Aan tafel hierover WZA-bestuurder Hans Mulder en persofficier Jan Hoekman van het OM Noord. Verder gedragsbioloog Diederik van Liere over het wolvenvoorspellingsmodel dat hij ontwikkelde, en schrijfster Patricia Snel over haar historische roman De Vondeling van Veenhuizen met het aangrijpende en waargebeurde verhaal rond de duizenden wezen die naar de kolonie in Veenhuizen moesten. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is de veelbesproken VVD'er Ewout Klok als nieuwe Drentse regiovoorzitter van de liberalen. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

13 april 12:15 - 13:00 In Cassata zaterdag 13 april de zaak rond de WZA-verpleegkundige die de hand zou hebben gehad in de dood van tientallen coronapatiënten, maar wat uiteindelijk niet te bewijzen valt. Aan tafel hierover WZA-bestuurder Hans Mulder en persofficier Jan Hoekman van het OM Noord. Verder gedragsbioloog Diederik van Liere over het wolvenvoorspellingsmodel dat hij ontwikkelde, en schrijfster Patricia Snel over haar historische roman De Vondeling van Veenhuizen met het aangrijpende en waargebeurde verhaal rond de duizenden wezen die naar de kolonie in Veenhuizen moesten. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is de veelbesproken VVD'er Ewout Klok als nieuwe Drentse regiovoorzitter van de liberalen. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

6 april 13:00 - 14:00 In Cassata zaterdag 6 april aandacht voor de omstreden miljoeneninvestering een dak boven de Asser wielerbaan en een sportcampus, met voorzitter Ger Heeringa van Stichting Wielercentrum Assen en fractievoorzitter Henk Santing van Stadspartij PLOP. Verder vertelt kunstenares Loes Heebink uit Kolderveen over de documentaire Fluisteraars: wat gebeurt er met kunstwerken na de dood van de maker? En regiocoördinator Sylvia Schermer van de Vereniging van Ouders van een Overleden Kind (OOK) wil lotgenoten in Drenthe bij elkaar brengen. Zelf verloor ze haar 17-jarige zoon door zelfdoding. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is Martijn Breukelman, de nieuwe burgemeester van Hoogeveen. Presentatie: Margriet Benak.

Cassata

6 april 12:15 - 13:00 In Cassata zaterdag 6 april aandacht voor de omstreden miljoeneninvestering een dak boven de Asser wielerbaan en een sportcampus, met voorzitter Ger Heeringa van Stichting Wielercentrum Assen en fractievoorzitter Henk Santing van Stadspartij PLOP. Verder vertelt kunstenares Loes Heebink uit Kolderveen over de documentaire Fluisteraars: wat gebeurt er met kunstwerken na de dood van de maker? En regiocoördinator Sylvia Schermer van de Vereniging van Ouders van een Overleden Kind (OOK) wil lotgenoten in Drenthe bij elkaar brengen. Zelf verloor ze haar 17-jarige zoon door zelfdoding. Het radioforum bespreekt de nieuwsweek en speciale tafelgast is Martijn Breukelman, de nieuwe burgemeester van Hoogeveen. Presentatie: Margriet Benak.