Drenthe Toen 13.00-14.00

Drenthe Toen 19 september 2021 13:00 - 14:00

Met een van de schrijvers van de De Historische Stadsatlas NL, Paul Brood, lopen we door Emmen, een naoorlogse industriestad met bijzondere nieuwbouw. En deel 3 van de (podcast-)serie Harry, een aflevering over ruzies, wisselende bezettingen en buitenlandse tournees die niet doorgaan. We sluiten af met Old Neis.

Drenthe Toen

Vandaag 13:00 - 14:00 Juweeltjes en Jammerklachten leidt ons aan de hand van de deskundigen van Bond Heemschut door de omgeving van Wateren. Een eeuw ruilverkavelen in Drenthe met Bernhard Hanskamp en Rense Schuurmans gidst ons over het terrein van Dennenoord, Zuidlaren: de jaren van bezetting en verzet. Aaldert sluit af met Old Neis.

Drenthe Toen

Vandaag 12:15 - 13:00 Albert Kool en Louis Scheffer zijn de drijvende krachten achter de Stichting Oud-Oranje. Hun tot in de puntjes geperfectioneerde kostuumshows nemen je mee langs een paar eeuwen Europese vorstenhuizen. Verder deel 3 van de vierdelige radio-en podcastserie over een Koninklijk Bezoek aan Drenthe, 100 jaar geleden.

Drenthe Toen

14 april 13:00 - 14:00 Met de deskundigen van Bond Heemschut bezoeken we vandaag voor de eerste keer het gebied rond Wateren, waar we onder meer horen over een moord met rattengif. Rense Schuurmans neemt ons op het terrein van Dennenoord in Zuidlaren mee naar de oorlogsjaren, en de krankzinnige toestand tussen patiënten, verzorgers, de bezetter en het verzet. Mister Ruilverkaveling Bernhard Hanskamp vertelt over een eeuw ruilverkavelen in Drenthe en Aaldert Oosterhuis verzorgt het oude nieuws.

Drenthe Toen

14 april 12:15 - 13:00 De komende weken lopen we vooruit op het aanstaande Koningsbezoek. In samenwerking met het Drents Archief gaat programmamaker Lydia Tuijnman aan de slag met dat Koninklijk bezoek, maar dan dat van een eeuw eerder. We duiken in de archieven en komen allerlei moois tegen.