Kerstconcert

Kerstconcert: Festival of Lessons and Carols 25 december 2016 15:00 - 16:00

Een registratie van het Festival of Lessons and Carols, zoals dat vorig jaar december werd uitgevoerd in de Grote Kerk van Veenhuizen, door een groot samengesteld koor, onder auspicien van het Havelter Kerkkoor en de CGZ 'De Lofstem' uit Oosterwolde. De lezingen worden verzorgd door Hamke Veenstra en het koor wordt begeleid door pianiste Ruth Pos, organiste Janny Oostingh, Maria Faber op dwarsfluit en Erik Hogeweg bespeelt de synthesizer. De algehele leiding is in handen van Johan Rodenhuis.

Kerst met Karst deel 1

Kerst met Karst deel 1

26 december 2021 17:14 - 19:00
Kerstaovend in Drenthe

Kerstaovend in Drenthe

24 december 2021 17:14 - 18:00 Kerstaovend in Drenthe, vanuut de Pancratiuskerk in Diever, in de volksmond ok wal de Kathedraal van Drenthe. Een sfeervolle, intieme kerstviering, waorin ds. Hans Katerberg het kerst-evangelie les, en ok een prachtig kerstverhaal van Anne Doornbos. Marga Kool drag een paar indringende kerstgedichten veur, en een klein vocaal ensemble u.l.v. musicus Daniël Rouwkema zingt een paar mooie, traditionele kerstliederen, begeleid deur Gezinus Veldman op de vleugel.
Kerstconcert

Kerstconcert

25 december 2018 12:10 - 13:00 RTV Drenthe heeft de afgelopen jaren talrijke kerstconcerten geregistreerd. Dit uur kunt u luisteren naar diverse hoogtepunten uit deze concerten, zoals die van het Grootkoor Drenthe in de Voorhof in Westerbork, het NEVA-ensemble en de KMK JWF in de Jozefkerk in Assen, het Vocaal Ensemble Magnificat en Choral Voices in de Grote Kerk in Emmen, het Drents Kamerkoor in de oude kerk van Diever, een projectkoor in de Grote Kerk van Veenhuizen en het Roder Jongenskoor in de Jacobuskerk in Rolde. Samenstelling: Aaldert Oosterhuis
Kerstconcert

Kerstconcert

25 december 2017 13:00 - 14:00 In maart van dit jaar overleed Bouwe Dijkstra. Bouwe richtte in 1985 het Roder Jongenskoor op, en wist dit koor, naar Anglicaanse traditie, in korte tijd bekend te maken in binnen- en buitenland. Sinds 2006 is Rintje te Wies de muzikaal leider van dit koor en is Sietze de Vries de vaste begeleider. Dit uur kunt u luisteren naar de registratie van het kerstconcert wat dit Roder Jongenskoor gaf op 10 december j.l. in de Jacobuskerk in Rolde. Tijdens dit concert werd het kerstverhaal verteld d.m.v. Christmascarols.