Kerstconcert

Kerstconcert 25 december 2018 12:10 - 13:00

RTV Drenthe heeft de afgelopen jaren talrijke kerstconcerten geregistreerd. Dit uur kunt u luisteren naar diverse hoogtepunten uit deze concerten, zoals die van het Grootkoor Drenthe in de Voorhof in Westerbork, het NEVA-ensemble en de KMK JWF in de Jozefkerk in Assen, het Vocaal Ensemble Magnificat en Choral Voices in de Grote Kerk in Emmen, het Drents Kamerkoor in de oude kerk van Diever, een projectkoor in de Grote Kerk van Veenhuizen en het Roder Jongenskoor in de Jacobuskerk in Rolde. Samenstelling: Aaldert Oosterhuis

Kerst met Karst deel 1

Kerst met Karst deel 1

26 december 2021 17:14 - 19:00
Kerstaovend in Drenthe

Kerstaovend in Drenthe

24 december 2021 17:14 - 18:00 Kerstaovend in Drenthe, vanuut de Pancratiuskerk in Diever, in de volksmond ok wal de Kathedraal van Drenthe. Een sfeervolle, intieme kerstviering, waorin ds. Hans Katerberg het kerst-evangelie les, en ok een prachtig kerstverhaal van Anne Doornbos. Marga Kool drag een paar indringende kerstgedichten veur, en een klein vocaal ensemble u.l.v. musicus Daniël Rouwkema zingt een paar mooie, traditionele kerstliederen, begeleid deur Gezinus Veldman op de vleugel.
Kerstconcert

Kerstconcert

25 december 2017 13:00 - 14:00 In maart van dit jaar overleed Bouwe Dijkstra. Bouwe richtte in 1985 het Roder Jongenskoor op, en wist dit koor, naar Anglicaanse traditie, in korte tijd bekend te maken in binnen- en buitenland. Sinds 2006 is Rintje te Wies de muzikaal leider van dit koor en is Sietze de Vries de vaste begeleider. Dit uur kunt u luisteren naar de registratie van het kerstconcert wat dit Roder Jongenskoor gaf op 10 december j.l. in de Jacobuskerk in Rolde. Tijdens dit concert werd het kerstverhaal verteld d.m.v. Christmascarols.
Kerstconcert: Weihnachtsoratorium

Kerstconcert: Weihnachtsoratorium

25 december 2016 16:00 - 17:00 Op 10 december j.l. gaf het Toonkunstkoor uit Emmen een concert in de Goede Herderkerk in Emmen, waarbij de delen 1, 2, 3 en 6 werden uitgevoerd van het Weihnachtsoratorium van Joh. Seb. Bach. U hoort dit uur de registratie van de eerste twee delen van dit oratorium. Het koor wordt begeleid door het orkest Concerto Barocco. Solisten zijn sopraan Evelyn Ziegler, alt Mirjam Schreur, tenor Falco van Loon en bas-bariton Hugo Oliviera. Het geheel staat onder leiding van de uit Bulgarije afkomstige dirigent Iassen Raykov.