Pluk de dag

Pluk de dag 21 mei 2018 08:00 - 09:00

In Pluk de Dag is Maarten Westmaas uit Annen te gast. Hij is fysiotherapeut en in zijn vrije tijd is hij gedreven met fotografie in de weer. Ook schrijft hij veel. Deze combinatie leidde tot verschillende boeken, bijvoorbeeld over hunebedden, over het Drentsche Aa gebied en over grafheuvels. Het Drentse landschap is de belangrijkste inspiratiebron voor Westmaas. Presentatie: Lukas Koops.

Pluk de dag

Pluk de dag

26 december 2017 08:00 - 09:00 Lukas Koops in gesprek met Roland van der Zwaag uit Eelderwolde, de weerman van RTV Drenthe. Al vanaf zeer jonge leeftijd volgt Roland van der Zwaag het weer. Met name extreme weersomstandigheden boeien hem mateloos. Naast zijn parttime-bezigheden als milieukundige bij de provincie houdt hij zich tegenwoordig op professionele basis met het weer bezig. Daarvoor heeft hij het bedrijf Noorderweer opgericht.
Pluk de dag

Pluk de dag

25 mei 2017 08:00 - 09:00 In Pluk de Dag een gesprek met Assenaar Peter Linker. Naast zijn werk voor het gelijknamige schoonmaakbedrijf maakt Peter Linker al zijn hele leven muziek. Dit jaar viert hij zijn 65-jarig jubileum als muzikant. Tegenwoordig is hij actief als gitarist in de Bardvillains. Presentatie: Lukas Koops.
Pluk de dag

Pluk de dag

17 april 2017 08:00 - 09:00 In Pluk de Dag vandaag een gesprek met Gerhard ter Beek. Hij is in 1957 geboren in de mijnstreek in Limburg, ging naar de LTS, werkte in de zorgsector, ging theologie studeren en deed maatschappelijk activeringswerk in de kerk. Tegenwoordig is Gerhard ter Beek werkzaam voor daklozen en drugsgebruikers in de stad Groningen en is hij voorganger in de kerk in Grolloo. Tijdens zijn diensten doet hij veel met muziek. Onlangs trad het smartlappenkoor De Traan op in de kerk van Grolloo. Ook introduceerde hij in Grolloo de Preek van de Leek. Presentatie: Lukas Koops
Pluk de dag

Pluk de dag

26 december 2016 08:00 - 09:00 In Pluk de Dag een gesprek met Auke Lubach uit Assen. Hij volgde een technische opleiding, werkte bij verschillende werkgevers, heeft tussendoor nog in Portugal gewoond en gewerkt en is zo'n acht jaar geleden voor zichzelf begonnen. Bijzonder is dat hij in zijn werk en ook in zijn privéleven zo weinig mogelijk electrische apparaten gebruikt. Zijn bedrijfswagen is een bakfiets. Deze sobere manier van leven en werken doet hij vanuit zijn christelijke achtergrond en uit zorg voor het milieu. Met Kerst heeft Auke Lubach niets. Presentatie: Lukas Koops.