Iedere zondagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur kunt u luisteren naar Veur de Preek, een radioprogramma met religieuze muziek.

Wekelijks kunt u een breed aanbod van diverse stijlen beluisteren: koorzang, Engelse hymnes en gospel. Ook is er ruimte voor het instrument dat elke zondagmorgen het meest wordt gebruikt in de eredienst: het kerkorgel. Daarnaast wordt elke zondag in Veur de Preek een korte meditatie gehouden, verzorgd door één van de veertien vaste voorgangers, verspreid in de regio.

Luister live naar Veur de Preek (zondag van 8 - 9 uur).


Contact met de redactie

Volgende uitzending

9 augustus om 08:00

Windsor Castle in Engeland is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld, en dat al bijna 1000 jaar. Het is een van de residenties van de Britse Koninklijke familie, die hier regelmatig verblijft. Dit grootse kasteel heeft een eigen kapel, de St. Georges Chapel, waaraan het gelijknamige koor verbonden is. Dit koor zingt vanmorgen in Veur de Preek: Christ is made the sure foundation. Daarnaast mag u muziek verwachten van o.a. het Groot Mannenkoor Noord-Nederland, het Oslo Gospel Choir, het Noordermannenkoor Rijssen, het Basilicakoor uit Maastricht en organist Theo Jellema.