Iedere zondagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur kunt u luisteren naar Veur de Preek, een radioprogramma met religieuze muziek.

Wekelijks kunt u een breed aanbod van diverse stijlen beluisteren: koorzang, Engelse hymnes en gospel. Ook is er ruimte voor het instrument dat elke zondagmorgen het meest wordt gebruikt in de eredienst: het kerkorgel. Daarnaast wordt elke zondag in Veur de Preek een korte meditatie gehouden, verzorgd door één van de veertien vaste voorgangers, verspreid in de regio.

Luister live naar Veur de Preek (zondag van 8 - 9 uur).


Contact met de redactie

Volgende uitzending

25 oktober om 08:00

Onlangs overleed de bekende noordelijke dirigent Jan Pranger. Pranger is geboren in 1949 in Beilen, studeerde orgel en koordirectie en heeft o.a. het door hemzelf opgerichte kamerkoor Het Lauwersconsort geleid. Met dit koor nam hij in 1996 een cd op, met daarop wat minder bekende werken van de franse componist Charles Gounod. Hiervan hoort u vanmorgen een mooie versie van het Ave Verum. Daarnaast mag u muziek verwachten van o.a. het Chr. Mannenkoor Assen, Jubilate Deo, de Cambridge Singers en organist Daniël Rouwkema. Helene Westerik, voorganger van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Midden- Drenthe en geestelijk verzorger in Odoorn, verzorgt deze morgen de korte overweging.