RTV Drenthe brengt 24 uur per dag nieuws, achtergronden, sport, weerberichten en amusement via radio, televisie, dag-tv, teletekst, internet en nieuwe media. Alles wat de Drenten bezighoudt, ziet en hoort u RTV Drenthe. RTV Drenthe behoort tot de best bekeken en beluisterde regionale omroepen!

Wekelijks kijken 200.000 Drenten naar de programma’s van TV Drenthe. Radio Drenthe is de absolute marktleider in de provincie met een marktaandeel van ruim 14,9% en een gemiddeld bereik van meer dan 100.000 luisteraars per week. De website (rtvdrenthe.nl) wordt maandelijks 2 miljoen keer bekeken en dit aantal groeit meer en meer. Hieruit blijkt de betrokkenheid van de Drentse inwoners bij hun provincie en haar omroep.

Persoonlijk advies? Wij helpen u graag! Bel 0592 - 338010

Op televisie, radio én online scoort RTV Drenthe bijzonder goed

Bereikcijfers televisie

Meer dan 25% van de inwoners van Drenthe kijkt dagelijks naar TV Drenthe, het maandbereik ligt op 50%. De programma’s die TV Drenthe uitzendt worden gemiddeld gewaardeerd met een 7,3. Het beste rapportcijfer, een 8, krijgt het programma Samen voor de Voedselbank dat in december werd uitgezonden.

Bereikcijfers tv

Bereikcijfers radio

Radio Drenthe is in de provincie Drenthe marktleider.Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Luisteronderzoek. De concurrentie op radio is onverminderd groot gebleven, met nieuwe zenders, een versnippert aanbod en een groei van online muziek luisteren bij vooral jongere mensen. Ondanks hevige concurrentie is Radio Drenthe de nummer 1 van Drenthe, en is zenders als Sky Radio, Q Music en NPO Radio 2 voor gebleven.

Bereikcijfers radio

Bereikcijfers online

rtvdrenthe.nl is een van de populairste websites van Drenthe. De site trekt maandelijks bijna 500 duizend gebruikers die ruim 2,6 miljoen bezoeken afleggen. Ook het aantal mobiele bezoeken neemt explosief toe. Via de apps trekt RTV Drenthe ruim 60% van het totale verkeer dat in 2014 opliep tot bijna 22 miljoen bezoeken.

Bereikcijfers online

Homepage RTV Drenthe Reclame Naar contactpagina