Vreugdenhil derde bij Marathon Cup in Breda

Frank Vreugdenhil
Frank Vreugdenhil © RTV Drenthe
MARATHONSCHAATSEN - Frank Vreugdenhil heeft het podium bereikt bij de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup. De schaatser uit Eldersloo werd derde op het ijs in Breda.
De overwinning werd een prooi voor voor Erik Jan Kooiman, die in de finale ontsnapte uit een kopgroep. Daniel Niero werd tweede, voor Vreugdenhil. Klassementsleider Bart Hoolwerf speelde vanavond geen rol van betekenis, maar behoudt wel het leiderspak.

Vormeer vierde

Bij de vrouwenwedstrijd werd Imke Vormeer vierde. De schaatsster uit Meppel was in de finale met acht andere rijdsters overgebleven. De zege in Breda ging naar Francesca Lollobrigida. De Italiaanse was in de sprint te rap voor Kelly Schouten. Als derde eindigde Anna van den Bos. Vormeer moest het drietal in de absolute slotfase laten gaan. De leiding in het algemeen klassement blijft in handen van Schouten.
De Marathon Cup gaat in het nieuwe jaar verder in Heerenveen, op zaterdag 4 januari. Drie dagen eerder staat het KPN NK Marathon op het programma in Enschede.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.