E&O strandt in beker ondanks opleving

E&O
LIONS 2 klopt E&O in Emmen © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - E&O heeft het thuisvoordeel in de achtste bekerfinale niet kunnen benutten. Competitiegenoot LIONS 2 was de gelukkige winnaar in Emmen (26-27), waardoor de groen-witten de kans om het seizoen meer glans te geven hebben verspeeld.
Na de pauze (13-15) leek E&O hard op weg naar de kwartfinale. Rick Wielage en Michael Wennink - een vlieger over de hele - zorgden voor de eerste voorsprong van de Emmenaren: 16-15. Routinier Toby Trouw, opgetrommeld voor het bekertreffen, tekende na vijf minuten spelen in de tweede helft zelfs voor het gaatje van vier (19-15).

Daan Molenbroek

In het slotkwartier was E&O slordig voor de goal. Zo kon LIONS 2 terug in het duel komen. Na 24-24 vluchtte trainer/coach Freek Gielen de time-out in. Daan Molenbroek, terug van een blessure en alleen actief in de dekking, zorgde na een onderschepping en goal voor hoop bij de thuisploeg (26-25).
In de laatste vijf minuten leed E&O meermaals balverlies. LIONS 2, de hoofdmacht is actief in de BENE-League, wist de doelman van de Emmenaren Bjorn Brachten te vaak te verschalken. Na de 26-27 van de gasten uit Limburg maakte E&O tien seconden voor het eind een cruciale passfout, waarna de achtste finale eindigde in een zege voor LIONS 2.

Eredivisie

Door het resultaat is E&O gestrand in de bekercompetitie. In de eredivisie staan de groen-witten vierde. Met nog drie duels te gaan is de achterstand op de kansrijke tweede positie, die recht geeft op de promotiestrijd, twee punten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.