DOS'46 lijdt dure nederlaag na exit Zegwaard

DOS'46 lijdt dure nederlaag na exit Zegwaard
DOS'46 verliest eerste partij na vertrek Zegwaard © RTV Drenthe / Ger Hensen
KORFBAL - DOS'46 heeft de eerste wedstrijd na het onverwachte vertrek van coach Pascal Zegwaard verloren. Voor eigen publiek gingen de Nijeveners onderuit tegen DVO: 19-22.
Door de nederlaag heeft DOS een wonder nodig om bij de eerste vier van de Korfbal League te eindigen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg zakt de Drentse equipe van de vijfde naar de zevende plek. De top vier speelt na de reguliere competitie om de zaaltitel.

Storm

In Nijeveen stormde het deze week niet alleen buiten De Eendracht, maar nadrukkelijk ook binnen de muren van de sporthal. Na het optrekken van de stofwolken bleken zowel Zegwaard als voorzitter Frank Meulenkamp te zijn vertrokken. De coach werd tegen DVO vervangen door oud-speler en oud-assistent Roger Hulzebosch.
"Het is een opeenstapeling van dingen", zei Zegwaard vandaag over de breuk met de club. "Ik heb al eerder met m'n hand over m'n hart gestreken, maar het plezier en vertrouwen zijn weg." De gebeurtenissen lieten hun sporen na in de aangeslagen spelersgroep. Aanvoerder Jelmer Jonker en Harjan Visscher begonnen tegen DVO op de bank.

Kloof

Zonder de twee sterkhouders legde DOS aanvankelijk toch een behoorlijke wedstrijd op de vloer. De thuisclub sloeg in de eerste helft een kloof van vier punten, maar wist die marge niet naar het rustsignaal te loodsen. Halverwege was DVO weer op gelijke hoogte gekomen: 12-12.

Voldoende

In de tweede helft verzekerden de gasten uit Bennekom zich van een kleine voorsprong. Het bleek voldoende om de volle buit binnen te harken. Ook het inbrengen van Visscher kon het resultaat niet meer veranderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.